Siipiweikot Fish & Chips

  • Aika 15 - 25 min
  • Taso Helppo
  • Annoskoko 2 hlö

Ainesosat ja tarvikkeet

  • 400 g seitifilettä leikkattuna puikoiksi
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl korppu- tai pankojauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl pippuria
  • 1 dl öljyä paistamiseen
  • 3 dl Siipiweikot XX-Hot kastike

Siipiweikot Tuliset Kalapuikot – Seitiä XX-Hot Twistillä

Tässä tulee kalapuikko, joka ei jää huomaamatta! Mausteinen XX-Hot -kastike vie kalapuikkosi aivan uudelle tasolle – täydellinen yhdistelmä rapeutta ja potkua. Tarjoa ranskalaisten ja Blue Cheese -kermaviilidipin kanssa, ja tämä annos tekee takuulla vaikutuksen!

Valmistusohjeet:

  1. Mausta sulaneet seitifileepuikot kevyesti suolalla ja pippurilla. Tämä korostaa kalan makua ja tasapainottaa XX-Hot -kastikkeen tuomaa tulisuutta.
  2. Panerointivaihe: Kääntele puikot ensin vehnäjauhoissa, jotta saat niihin rapean ja tasaisen pinnan. Upota sitten puikot Siipiweikot XX-Hot -kastikkeeseen – tämä antaa niille rohkean ja mausteisen maun. Lopuksi pyöräytä puikot korppujauhoissa tai pankojauhoissa rapeutta varten.
  3. Paista kalapuikot kuumalla pannulla öljyssä noin 1–2 minuuttia per puoli, kunnes pinta on kullanruskea ja rapea. Voit myös käyttää rasvakeitintä – paista tällöin 4–5 minuuttia, kunnes kalapuikot ovat kypsiä ja rapsakoita.
  4. Nosta valmiit kalapuikot talouspaperille hetkeksi, jotta ylimääräinen öljy imeytyy ja puikot säilyvät ihanan rapeina.
  5. Tarjoile heti ranskalaisten ja Siipiweikot Blue Cheese -kermaviilidipin kera. Tämä dippi tuo täydellisen pehmennyksen kalapuikkojen tulisuuteen ja vie makuelämyksen uudelle tasolle!

Vinkki: Vaihtelua kaivatessasi voit kokeilla eri Siipiweikot-kastikkeita paneroinnissa. Mild tai Hot Garlic tuo miedompaa makua, kun taas Kamikaze antaa supertulisen twistin! Tämä resepti sopii täydellisesti siipifanien kalapäivään.