Siipiweikot Fish & Chips
- Aika 15 - 25 min
- Taso Helppo
- Annoskoko 2 hlö
Ainesosat ja tarvikkeet
- 400 g seitifilettä leikkattuna puikoiksi
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl korppu- tai pankojauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl pippuria
- 1 dl öljyä paistamiseen
- 3 dl Siipiweikot XX-Hot kastike
Siipiweikot Tuliset Kalapuikot – Seitiä XX-Hot Twistillä
Tässä tulee kalapuikko, joka ei jää huomaamatta! Mausteinen XX-Hot -kastike vie kalapuikkosi aivan uudelle tasolle – täydellinen yhdistelmä rapeutta ja potkua. Tarjoa ranskalaisten ja Blue Cheese -kermaviilidipin kanssa, ja tämä annos tekee takuulla vaikutuksen!
Valmistusohjeet:
- Mausta sulaneet seitifileepuikot kevyesti suolalla ja pippurilla. Tämä korostaa kalan makua ja tasapainottaa XX-Hot -kastikkeen tuomaa tulisuutta.
- Panerointivaihe: Kääntele puikot ensin vehnäjauhoissa, jotta saat niihin rapean ja tasaisen pinnan. Upota sitten puikot Siipiweikot XX-Hot -kastikkeeseen – tämä antaa niille rohkean ja mausteisen maun. Lopuksi pyöräytä puikot korppujauhoissa tai pankojauhoissa rapeutta varten.
- Paista kalapuikot kuumalla pannulla öljyssä noin 1–2 minuuttia per puoli, kunnes pinta on kullanruskea ja rapea. Voit myös käyttää rasvakeitintä – paista tällöin 4–5 minuuttia, kunnes kalapuikot ovat kypsiä ja rapsakoita.
- Nosta valmiit kalapuikot talouspaperille hetkeksi, jotta ylimääräinen öljy imeytyy ja puikot säilyvät ihanan rapeina.
- Tarjoile heti ranskalaisten ja Siipiweikot Blue Cheese -kermaviilidipin kera. Tämä dippi tuo täydellisen pehmennyksen kalapuikkojen tulisuuteen ja vie makuelämyksen uudelle tasolle!
Vinkki: Vaihtelua kaivatessasi voit kokeilla eri Siipiweikot-kastikkeita paneroinnissa. Mild tai Hot Garlic tuo miedompaa makua, kun taas Kamikaze antaa supertulisen twistin! Tämä resepti sopii täydellisesti siipifanien kalapäivään.