Siipiweikot Suolaiset Muffinssit
- Aika 30 - 45 min
- Taso Helppo
- Annoskoko 4 hlö
Ainesosat ja tarvikkeet
- 2 dl kermaviiliä
- 2 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 100g voita
- ½ pkt koskenlaskijaa
- Siipiweikkojen Hot kastike
- ripaus suolaa
- murennettu Aurajuusto
- 200g jauhoista perunaa
- 10g voita
- ¾ dl maitoa
- suolaa
Siipiweikot Suolaiset Muffinit – Täytteenä Koskenlaskija ja Siipikastike
Nämä suolaiset muffinit ovat täydellinen yhdistelmä pehmeää taikinaa, mausteista kastiketta ja täyteläistä juustoa. Täydellinen lisuke juhlapöytään tai siipifanien illanistujaisiin!
Valmistusohjeet:
- Sekoita kananmunat kermaviilin joukkoon ja lisää ripaus suolaa. Tämä tekee taikinasta kuohkean ja pehmeän.
- Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos kermaviiliseokseen. Kääntele joukkoon sulatettu voi – varo vatkaamasta, jotta taikina pysyy ilmavana.
- Jaa taikina muffinivuokiin ja valmistele täyte: sekoita Siipiweikot-kastiketta ja Koskenlaskija-juustoa keskenään, kunnes saat tasaisen juustoseoksen.
- Paista muffineja uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ota muffinit uunista ja tee niiden keskelle varovasti kuoppa. Täytä kuopat Koskenlaskijan ja kastikkeen sekoituksella, jolloin muffineihin tulee täydellinen mausteinen juustosydän.
- Paista muffineja vielä 5 minuuttia ja lisää sitten perunamuusi muffinien päälle pursottamalla. Paista vielä 5 minuuttia, kunnes muusi on saanut kevyesti väriä.
- Koristele valmiit muffinit sinihomejuustomurulla ja ripauksella Siipiweikot-kastiketta viimeistelemään makuelämys.
Vinkki: Voit säätää muffineiden tulisuutta valitsemalla oman suosikkikastikkeesi – Hot Garlic, Medium tai X-Hot tekevät kaikki taikojaan näiden suolaisten herkkujen kanssa!