Siipiweikot Suolaiset Muffinssit

  • Aika 30 - 45 min
  • Taso Helppo
  • Annoskoko 4 hlö

Ainesosat ja tarvikkeet

  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100g voita
  • ½ pkt koskenlaskijaa
  • Siipiweikkojen Hot kastike
  • ripaus suolaa
  • murennettu Aurajuusto
  • 200g jauhoista perunaa
  • 10g voita
  • ¾ dl maitoa
  • suolaa

 

Siipiweikot Suolaiset Muffinit – Täytteenä Koskenlaskija ja Siipikastike

Nämä suolaiset muffinit ovat täydellinen yhdistelmä pehmeää taikinaa, mausteista kastiketta ja täyteläistä juustoa. Täydellinen lisuke juhlapöytään tai siipifanien illanistujaisiin!

Valmistusohjeet:

  1. Sekoita kananmunat kermaviilin joukkoon ja lisää ripaus suolaa. Tämä tekee taikinasta kuohkean ja pehmeän.
  2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos kermaviiliseokseen. Kääntele joukkoon sulatettu voi – varo vatkaamasta, jotta taikina pysyy ilmavana.
  3. Jaa taikina muffinivuokiin ja valmistele täyte: sekoita Siipiweikot-kastiketta ja Koskenlaskija-juustoa keskenään, kunnes saat tasaisen juustoseoksen.
  4. Paista muffineja uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ota muffinit uunista ja tee niiden keskelle varovasti kuoppa. Täytä kuopat Koskenlaskijan ja kastikkeen sekoituksella, jolloin muffineihin tulee täydellinen mausteinen juustosydän.
  5. Paista muffineja vielä 5 minuuttia ja lisää sitten perunamuusi muffinien päälle pursottamalla. Paista vielä 5 minuuttia, kunnes muusi on saanut kevyesti väriä.
  6. Koristele valmiit muffinit sinihomejuustomurulla ja ripauksella Siipiweikot-kastiketta viimeistelemään makuelämys.

Vinkki: Voit säätää muffineiden tulisuutta valitsemalla oman suosikkikastikkeesi – Hot Garlic, Medium tai X-Hot tekevät kaikki taikojaan näiden suolaisten herkkujen kanssa!